neděle 11. ledna 2009

Rusko se propada, 2009

Rusko posledních deset 97-07 let strmě hospodářsky stoupalo. Nyní se země poprvé od nástupu Vladimira Putina na scénu propadá do hluboké krize.

Vše se propadá
Avšak poslední měsíce byly opravdu katastrofální: finanční trhy se zhroutily, průmyslová výroba klesla o deset procent, rubl nezadržitelně padá, dramaticky přibylo nezaměstnaných.

A ubylo miliardářů - z první desítky nejbohatších lidí světa vinou krize například vypadl Oleg Děripaska, podle časopisu Forbes měl ještě před rokem cca 28 miliard dolarů. Nyní má "jen" deset.

Před pár měsíci - 8-07 za barel ropy dostávalo 150 dolarů, nyní 1-09 to je $50.
http://zpravy.idnes.cz/prvni-putinovy-chmurne-vanoce-rusko-se-propada-do-hluboke-krize-pxd-/zahranicni.asp?c=A090107_113249_zahranicni_ad

Plynova krize
Slovenská vláda se odhodlala ke kontroverznímu řešení výpadku dodávek plynu z Ruska. Aby zažehnala hrozící energetickou krizi, obnoví provoz druhého bloku jaderné elektrárny v Jaslovských Bohunicích. Ten uzavřela na konci roku 2008, k čemuž se zavázala při vstupu do Evropské unie.

Zásoby plynu by měly vydržet 15 dnů.
Od středy musí zhruba tisícovka slovenských podniků odebírat pouze tolik plynu, aby zajistila nevyhnutelnou bezpečnost svých výrobních zařízení.
Více velkých firem, včetně závodů automobilek PSA Peugeot Citroën a Kia Motors, výrobu přerušilo. Pro domácnosti a teplárny zatím omezení neplatí.

1 komentář:

  1. Doporučím každému, kdo hledá obchodní úvěr, Le_Meridianovi, který mi pomohl s úvěrem na čtyři miliony USD na spuštění mého podniku Quilting a bylo to rychlé. Mohou financovat až do výše 900.000.000.000 dolarů (devět set milionů dolarů) v každém regionu světa, pokud je možné zaručit na projektech 1,9% ROI. Proces byl rychlý a bezpečný. Rozhodně to byla pozitivní zkušenost. Vyhněte se podvodníkům a kontaktujte Le_Meridian Funding Service On. info@lemeridianfds.com WhatsApp ... + 19893943740. pokud hledáte obchodní úvěr, díky.
    Leslie,

    OdpovědětVymazat

FriendFeed.com/CeskeZpravy